Pressiteade

Rakvere Reaalgümnaasiumi kooliteatri Karla näitlejad astusid üles 6.-10. maini Istanbulis Youth Summit`il.

Noored näitlejad ja ettevõtlusteatri esindaja viibisid Türgis partnerorganisatsiooni Child and Youth Finance International (CYFI) kutsel. Ettevõtlusteatri eestvedaja Piret Põldi sõnu jõudis ettevõtlusteatri innovatiivne metoodika koolidele suunatud konkursil School Champion Awards tihedas konkurentsis poolfinaali, mis andis võimaluse rahvusvahelisel üritusel üles astuda. Ettevõtlusteatri kui uudse ettevõtluse ja ettevõtlikkuse õpetamise metoodika töötas välja Rakvere Ametikool koos partneritega Hasartmängumaksu nõukogu toel.

Kooliteater Karla etteastet jälgis kokku üle 600 pealtvaataja, sealhulgas üle 500 mittetulundusorganisatsiooni, riigiasutuse ning meedia ja tehnoloogiasektori esindaja. Lisaks oli publiku hulgas üle 100 lapse ja noore. Piret Põldi sõnul tekitasid etenduse „Tark maja – tark äri“ kaks stseeni „Kokku leppimine rahaga“ ja „Raha lahkumine“ vaatajates suurt huvi ja paljud käisid hiljem eraldi tunnustust avaldamas. „Lisaks oli meil võimalik jälgida ka laste ja noorte arutelusid finantshariduse, panganduse, noorte töötuse, ettevõtluse ning kommunikatsiooni ja tehnoloogia teemadel. Ka noored ütlesid, et see nende jaoks teadmiste ja kogemuste saamise ning sõprussuhete loomise reis.“ ütles Põld.

Ettevõtlusteater tänab oma toetajaid Jeld-Wen Eesti AS, AS HAT Auto, Palmse Mehhaanikakoda OÜ, OÜ Voore Farm, Rakvere Ametikool, Lääne-Viru Maavalitsus ja Rakvere Reaalgümnaasium, kes katsid meie reisikulud. Partnerorganisatsioon CYFI kandis kõik kohapeal viibimisega seotud kulud.

Ülemaailmne noorte kaasamisele ja finantshariduse edendamisele suunatud liikumine ühendab 134 aktiivset riiki ning erinevatesse programmidesse on kaasatud üle 18 miljoni lapse ja noore vanuses 8- 25 aastat.

Rohkem informatsiooni: Piret Põld
E-post: piretpold@gmail.com
Mob: +372 5170330
Facebook: http://www.facebook.com/Ettevotlusteater
Ettevõtlusteatri treiler: https://vimeo.com/56503169

 

Pressiteade avaldatud:

Comments are closed.

Post Navigation

loading