Ettevõtlusteatri festival "Õpime ettevõtlusest". Foto S.Kohver

Ettevõtlusteatri festival “Õpime ettevõtlusest”.
Foto Siiri Kohver

President Toomas Hendrik Ilves astub Rakvere Triinu lasteaia ees Toyotast välja. Toomas on ta küll, aga mitu korda väiksem, liitnimega Patrick. Sinimustvalge kikilips ees, kätleb 7aastane Toomas Patrick koos oma “abikaasaga” presidendiballi külalisi. Paar hoiab teineteisest sama kaugele kui päris paar päris vastuvõtul.

Rakvere kultuurikeskuses peeti festivali “Õpime ettevõtlusest”. Tulevaste ettevõtjate jalad puutusid istudes vaevu põrandat. Lasteaedade, põhikoolide ja gümnaasiumide noored inimesed püüdsid mängida reaalset elu, ettevõtlik pilk silmis. Mängupresident, lasteaialaps Toomas Patrick ütles, et tema tahab hakata maaturismiga tegelema.

“Ega ma ei tea, mis töö see on täpselt, aga äri tegemine on raske. Miks? Seda ma ei tea,” rääkis ta.

Lavalugu “Raamatukogunõid Rosaalie” Vohnja lasteaia-algkooli esituses ei kõnelnud küll ärimehest, kuid selle peaosaline, 10aastane Gert jutustas, et nemad koos õpetajaga käisid ärimeestel külas. “Minu naabrimehel, kes tegeleb põllumajandusega. Isa on mul ka ettevõtja, teeb ansamblit.”

Argipäeva edastamine on ettevõtlusteatri oluline lähtekoht. Idee väljatöötaja ja projektijuht Piret Põld kõneles, et see on aktiivne õppimisviis. “Õpitakse lugudest, elust enesest. Korraga töötavad nii mõistus kui süda,” rääkis ta.

Sellega nõustusid ka Rakvere gümnaasiumi ettevõtlusteatri noored. Henri Olavi Suomalainen, Kristjan Pukki ja Liisa-Mai Nurk kinnitasid, et reaalse inimese lugu on inspireeriv. “See näitab, mida ettevõtja on üle elanud ja ära teinud, et õnnestuda,” ütles Kristjan Pukki.

Küsimusele oma ettevõtte kohta vastasid järgmisel aastal gümnaasiumi lõpetavad aktiivsed noored, et kõik on võimalik. “Kunagi ei või öelda “ei”,” lausus Suomalainen.

Autor: Anu Viita-Neuhaus, Virumaa Teataja toimetaja

Comments are closed.

Post Navigation

loading